Skip to main content

Tréning

Hozza képbe csapatát!

Egy vállalati csapat számára a sötét mintázatokra (dark patterns) és a tudatalattit befolyásoló technikákra vonatkozó képzés számos előnnyel jár. Először is, a képzés segít a csapatnak felismerni és megérteni ezeket a jogi szempontból nem ritkán megtévesztőnek minősített tervezési technikákat, amelyeket gyakran használnak a felhasználói döntések befolyásolására. Ezáltal a csapat etikusabb és átláthatóbb módon tudja tervezni a felhasználói élményt, erősítve ezzel a márka hitelességét és bizalmát és biztosítani tudja, hogy a különböző fogások alkalmazása során a jogi keretek között marad. A képzés segít a csapatnak a felhasználói jogok tiszteletben tartásában, csökkentve a jogi kockázatokat és elősegítve a fogyasztói bizalom növelését is. Végül, a képzés hozzájárul a vállalati kultúra fejlődéséhez, elősegítve egy olyan környezet kialakítását, ahol az etikus tervezési elvek és a felhasználók érdekei elsődlegesek a mindennapokban is.

Személyes, csapat tréning a sötét mintázatokról

Jogi háttér

A jogi háttérre vonatkozó képzés létfontosságú egy vállalati csapat számára, különös tekintettel a sötét mintázatok használatával kapcsolatos szabályozásokra. Ez a rész bemutatja a releváns jogszabályokat és irányelveket, amelyek szabályozzák, hogy a vállalatok hogyan interakcióba léphetnek a felhasználókkal. Ezen ismeretek birtokában a csapat képes lesz elkerülni a jogi problémákat és etikusan cselekedni.

Neuromarketing alapok

A neuromarketing alapjai a fogyasztói döntéshozatal mélyebb megértésére összpontosítanak, különös figyelemmel a sötét mintázatokra. Ez a szegmens betekintést nyújt abba, hogyan befolyásolják a marketingtechnikák az emberi agyat és döntéshozatalt, segítve a csapatot abban, hogy felelősségteljesen alkalmazzák ezeket a technikákat.

Sötét mintázatok fogalma

Ez a rész alaposan körüljárja a sötét mintázatok fogalmát, beleértve a különböző típusokat és azok hatását a felhasználói viselkedésre. A képzés célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogyan lehet ezeket a technikákat felismerni és elkerülni, vagy etikus módon alkalmazni.

Hatósági eljárások

A hatósági eljárásokkal kapcsolatos képzési rész tájékoztatást nyújt a sötét mintázatokkal kapcsolatos esetleges szabályozói beavatkozásokról és vizsgálatokról. Ez magában foglalja azokat az eljárásokat is, amelyeket a vállalatoknak követniük kell, ha ilyen típusú vizsgálat alá esnek.

Iparági gyakorlatok

Ez a szekció bemutatja az iparági legjobb gyakorlatokat, különös tekintettel arra, hogyan alkalmazzák a vállalatok az etikus tervezési elveket. A résztvevők betekintést nyernek abba, hogyan integrálhatják ezeket a gyakorlatokat saját munkájukba, javítva ezzel a felhasználói élmény minőségét.

Képzési anyagok

A képzési anyagok fejezet magában foglalja az összes releváns tananyagot, esettanulmányokat, gyakorlati példákat és forrásokat, amelyek segítik a csapatot a tanultak alkalmazásában. Ez a rész arra is ösztönzi a résztvevőket, hogy folyamatosan frissítsék tudásukat a folyamatosan változó digitális világban.

Dr. Szilágyi Pál, Ph.D., LL.M. (King's College London)

A Versenyjogi Kutatóközpont igazgatója, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi docense, ahol versenyjogot és európai jogot tanít. Jogi diplomáját a PPKE JÁK-on szerezte, majd posztgraduális diplomákat szerzett európai jogból a University of Cambridge, versenyjogból a King's College Londonon, továbbá LLM in Competition Law fokozatot a utóbbi intézményben. Pál a PPKE JÁK versenyjogi szakjogász képzésének programigazgatója, közel 10 szakjogász képzés szakfelelőse, számos hazai és külföldi publikáció szerzője.